Honden en katten zijn energetische dieren.
Bij een hond of kat die uit balans is, kan een Bach Bloesembehandeling helpen om hem/haar op een zachte en natuurlijke manier weer in balans te brengen.

Is er sprake van een onbalans bij uw hond of kat, dan betekent dat vaak dat uw hond anders reageert op situaties, op u of de omgeving, dan normaal gesproken. Denk daarbij aan:

* aanpassingsproblemen
* angst
* autorijden
* bijten
* depressief
* hyperactief
* nieuw gezinslid (bv een baby, maar ook andere huisdieren)
* paniek
* overgevoelig
* stress
* trauma
* uitputting
* vechten/uitvallen
* verlatingsangst
* verlies van eigenaar of roedelgenoot

Bach Bloesems werken energetisch, waarbij sprake kan zijn van de keuze voor een karakterremedie of een symptoomremedie.
Bij een karakterremedie werkt de Bloesem op het wezen (karakter) van de hond. Deze behandeling duurt gemiddeld langer dan een symptoomremedie, waarbij de Bloesem een symptoom vanuit gedrag of een bepaalde situatie behandelt.

Voorbeeld:
Een hond die van nature onzeker is, zal met een karakterremedie behandeld worden. Wanneer een hond door een bepaald voorval vrij plotseling verlatingsangst heeft ontwikkeld, dan zal een symptoomremedie worden gekozen. Ook een combinatie gedurende de behandelperiode is mogelijk.

De herkomst van Bach Bloesemtherapie
De Bach Bloesemtherapie bestaat dankzij de gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach. In de jaren ‘30 ontwikkelde hij een complete lijn van 38 bloesems. De bloesems bracht hij gedetailleerd in kaart naar kracht, kenmerken en helende werking.

Intakegesprek en werkwijze 
Het is voor PA For Pets belangrijk om uw hond of kat te kunnen observeren tijdens een intake gesprek.
Voor sommige dieren is het echter een “probleem” om zich echt te laten zien in een vreemde/nieuwe omgeving, en daarom kom ik graag bij u thuis voor een intake gesprek.

Tijdens het intake gesprek neem ik samen met u een uitgebreide vragenlijst door, en zal ik uw hond of kat goed observeren.

Aan de hand van het intake gesprek zelf, de uitkomst van het vragenformulier én de observatie van uw dier tijdens het intake gesprek maak ik voor uw hond of kat een Bachbloesem remedie op maat, welke u binnen een week na het intake gesprek ontvangt. 

Naast deze Bachbloesem remedie op maat ontvangt u verder een uitgebreid verslag waarom ik voor de bepaalde bloesem heb gekozen aangevuld met (indien van toepassing) wat trainingstips, en hebben wij na een maand opnieuw contact om de veranderingen van uw hond of kat te bespreken.
Dit contact kan zowel bij u thuis, maar ook telefonisch/per mail.

Verder is PA For Pets uiteraard altijd bereikbaar voor vragen of opmerkingen tijdens het toedienen van de Bachbloesem remedie op maat !

LET OP : Bij het vermoeden dat een lichamelijke oorzaak de oorzaak is van het probleem, dan vormt de dierenarts de eerste lijn van zorg om uitsluitsel te krijgen.

Bachbloesem remedies zijn 100% natuurlijk, niet verslavend, kunnen gebruikt worden naast andere vormen van medicatie en hebben geen bijwerkingen.