Graag stel ik mezelf aan u voor :

Mijn naam is Monique van der Ven-Borsboom , en ik woon samen met mijn man Jean Marc van der Ven in het mooie Den Bommel.

Sjorsandme

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een enorme passie en liefde voor dieren. Zo lag ik op 2-jarige leeftijd al tussen de Ierse Wolfshonden van mijn oom en tante op de grond, en huilde ik dagenlang toen de Tervurensche herder van mijn ouders overleed toen ik 4 was. Mijn ouders besloten dan ook al snel een nieuwe Tervurensche herder pup te zoeken, en sindsdien was dat mijn maatje op elk moment, Cinta ! Samen met Cinta heb ik enorm veel meegemaakt, van de standaard verzorging,  aandacht en liefde, tot kunstjes leren op het paardenveld bij ons achter (incl. de oefeningen voordoen zodat zij wist hoe ze over een balkje heen moest springen)! Door Cinta is mijn liefde voor het een op een bezig zijn met dieren begonnen ….

Toen Jean Marc en ik besloten op onszelf te gaan wonen was het ook al snel duidelijk dat ik niet gelukkig zou worden zonder huisdieren, maar daar wij allebei een full time baan hadden, was het niet verstandig een hond in huis te nemen. Toch wilde ik graag de zorg op me nemen voor een huisdier, en zo ben ik samen met een kennis tijdens een nachtdienst van Jean Marc naar een boerderij gereden, en heb ik daar 2 kittens gekocht : Pepper en Dopie !
Het waren 2 schatten van kittens, en wat waren ze leergierig! Zo gingen ze op commando zitten voordat ze hun eten kregen, en ook een speelgoedspin apporteren vonden ze geweldig !!

Toen ik een paar jaar later de kans kreeg om parttime te gaan werken werd het al snel duidelijk dat we ook een hond wilden. Jean Marc was gek van het uiterlijk van een Labrador, dus zijn we op zoek gegaan naar een goede Labradorfokker.
Na een hoop gesprekken met deze fokker kregen wij op 22 november 2006 het verlossende telefoontje, onze Kay was geboren !!

Met Kay hebben we ontzettend moeilijke tijd gehad, want wij hebben de fout gemaakt door hem als puppy veel te vergeven, en alles leuk te vinden. Als hij je aankeek met die trouwe bruine hondenogen kon je daar toch ook niet boos op worden als hij iets deed wat niet mocht ?
Toen hij een maand of 7 werd zagen we daar het gevolg van : Een sterke hond met een eigen wil die het nogal onzinnig vond om te luisteren. We hebben bij een aantal hondenscholen trainingen gehad, maar konden nergens ons ei kwijt, want ik vond de meeste scholen te groot en/of de instructeurs hadden te weinig aandacht per individu, dus zijn wij op zoek gegaan naar een gedragstherapeut om een goede begeleiding te krijgen en de één op één aandacht.
Wat genoot ik van deze lessen ! Zoveel kennis, zoveel theorie, en zoveel resultaat !!!
Dit wilde ik ook later doen : één op één bezig zijn met dieren.
Na een kleine 2 jaar trainen en leren omgaan met onze hond, hadden wij Kay zoals wij onze eigen hond voor ogen hadden: Een stabiele relaxte hond die ook nog eens luisterde !!

Na een jaar genoten te hebben van Kay die alles was wat wij wilden in een hond, besloten we om voor een 2e hond te gaan, en zo kwamen we bij de fokker van Daan.
De bevalling heb ik mee mogen maken en wat was dat een bijzondere ervaring !
Door bij Daan niet dezelfde fout te maken als bij Kay is Daan nooit in de pubertijd gekomen, en luisterde altijd goed en was gewoon een hondje uit de loterij !
Helaas kreeg hij op 7 maanden de diagnose LPC in beide ellebogen, en kregen wij en hij een zware operatie/revalidatie voor de kiezen, want na de operatie moest hij rustig gehouden worden en mocht hij een lange tijd niet los en niet spelen (en dat is moeilijk bij een pup van 8 maanden !)
Gelukkig is het met Daan helemaal goed gekomen en kon hij na een jaar alles weer doen wat een Labrador hoort te doen !!

Na deze 2 kanjers is onze liefde voor de Labrador Retriever alleen nog maar groter geworden, en hebben inmiddels ook Sjors en Rox hun intrede in onze roedel gemaakt.

Onze honden lopen elke dag in het bos of op het strand, en samen met een vriendin doen we ook aan recreatieve jachttraining. Heb er een aantal jaren les in gehad, en wij zijn dit na de lessen recratief blijven doen.
Ook lopen ze regelmatig naast de fiets, en doen we veel hersenwerk spelletjes. Kortom, we genieten van het leven, en ondernemen regelmatig sessies waarbij er één van de honden centraal staat !!

In 2013 kwamen Jean Marc en ik in een emotionele achtbaan terecht: Zowel Pepper als Dopie zijn in 2013 binnen een maand na elkaar overleden.
Dopie had sinds 2005 een nierziekte (en had volgens de dierenarts niet lang meer te leven), maar heeft het met goede zorg en veel liefde toch nog weten te redden tot 2013, waar wij nog elke dag dankbaar voor zijn.
Pepper kreeg in 2013 suikerziekte, en daarna ook nog een hersen infarct.

Het was voor ons een enorme klap dat allebei onze kanjers zo plots na elkaar overleden waren en hebben veel tranen gelaten.

Door het hebben van zieke katten kregen wij ook te maken met het feit dat vakanties moeilijk te plannen waren, want al hadden wij nog zo’n goede oppas die Dopie dagelijks haar medicatie kwam geven en met ze kwam kroelen, hadden wij toch een probleem toen onze oppas en wij tegelijkertijd op vakantie wilden .
In 2013 hebben wij ons verdiept in een kattenoppas, want doordat onze eigen oppas niet kon moesten we iemand vinden die beide dieren kon verzorgen en hun medicatie kon toedienen. 
Helaas zijn ze beide overleden voor onze vakantie, maar één ding wist ik wel ….
Ooit zou ik katteneigenaren willen helpen in dit soort situaties, zodat de eigenaren konden genieten van hun vakantie, en de katten konden genieten van een privé oppas waarbij de Persoonlijke Aandacht centraal stond.

Ruim een half jaar na het overlijden van Pepper en Dopie kwam ik er achter dat ik de aanwezigheid van katten in huis teveel miste, en hebben we besloten 2 herplaats Brits kortharen een warm mandje te geven, en zo zijn Max en Beer in ons leven terecht gekomen.
Naast de honden en katten hebben wij ook nog 2 konijnen, die in een prachtige ren buiten (met inloop naar een berging binnen) leven. Willem, onze Vlaamse reus, en Puck onze Franse hangoor. En zo is onze roedel voor nu compleet.

Inmiddels heb ik mijn droom om kunnen zetten naar de werkelijkheid en zo is “PA For Pets” ontstaan.
De Persoonlijke Aandacht kunnen geven aan huisdieren die door omstandigheden hun eigen baasje tijdelijk moeten missen.

Dopie

Dopie

Pepper

Pepper

 
Kay

Kay

 
Daan

Daan

 
Sjors

Sjors

 
Rox

Rox

 
Beer

Beer

 
Max

Max

 
Willem en Puck

Willem en Puck